Hoe een herinnering je motivatie kan boosten

Dit simpele trucje kan je helpen om je motivatie een boost te geven.

Laten we starten met een een vraag van mij aan jou:

Denk terug aan een moment waarop je hebt gedaan wat je je had voorgenomen en hoe goed je je daarna voelde.

Gedaan?

Uit dit onderzoek blijkt dat de kans dat je zin hebt gekregen om weer te doen wat je je had voorgenomen, is toegenomen.

DEALEN MET DE GRILLEN VAN MOTIVATIE

Motivatie is geen constant iets. Het ene moment ben je vastbesloten om nu echt werk te gaan maken van je doelen en te gaan sporten. Het andere moment ben je zo moe van het dagelijkse leven dat je er toch voor kiest om je avond op de bank door te brengen. Of stel dat je al honger hebt na een lange werkdag en je moet nog wat boodschappen halen. Die cheesecake is dan wel erg verleidelijk. Ook al had je je voorgenomen om minder te gaan snoepen.

Actief proberen te denken aan hoe goed je je voelde nadat je afgelopen week gesport had of wanneer je de vorige keer die gezonde maaltijd op tafel zette, kan je helpen om je motivatie een boost te geven.

4 TIPS OM JE GEHEUGEN IN JE VOORDEEL TE GEBRUIKEN 

  • Schrijf! Je motiverende herinnering opschrijven werkt altijd beter dan er alleen maar aan denken. Je wordt op die manier gedwongen om heel actief te verwoorden hoe je je voelde.
  • Zijn er vaste dagen waarop je iets wilt doen? Stuur je zelf een mail op die dagen met je herinnering daarin beschreven.
  • Gebruik een trigger – iets dat je op het juiste moment herinnert aan dat goede gevoel. Een sticker op de koekjestrommel of koelkast bijvoorbeeld.
  • Denken aan een slechte herinnering om iets niet te doen werkt minder goed dan denken aan een goede herinnering om iets wel te doen. Denken aan dat je spijt had nadat je de vorige keer een zak M&M’s naar binnen had gewerkt, werkt minder goed dan denken aan hoe goed je je voelde nadat je die heerlijke smoothie had gemaakt.

Ik ben ontzettend benieuwd of dit werkt voor jou. Laat je het hieronder even weten (ook als je meer van dit soort easy peasy tips hebt om je motivatie te boosten)?

MomUp!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.