Online coaching voor moeders: is het iets voor jou?

Online coaching is anno 2018 nog steeds een relatief nieuw concept.

Ik krijg dan ook vaak de vraag: ‘Kan online coaching, of coaching op zich, mij helpen bij het probleem waar ik tegenaan loop?’ of ‘Hoe werkt het dan eigenlijk, zo’n online coach?’.

Tijd dus voor wat extra toelichting over waarom ik met hart en ziel geloof in MomUp en online coaching voor moeders.

Waarom een coach?

Wellicht ben je MomUp ergens tegengekomen, omdat het ergens wringt.

Je voelt je niet helemaal zoals je je zou willen voelen, je hebt niet genoeg energie, wilt afvallen, ervaart veel stress, wilt meer genieten, of je zoekt een betere werk-privé balans. Misschien voel je je niet lekker in je vel en wil je daarmee aan de slag.

Maar het kan ook zijn dat het eigenlijk best wel goed met je gaat en dat je net dat beetje extra uit je leven wilt halen.

Kortom: je wilt je gezond en goed voelen, lichamelijk én mentaal.

In beide situaties kan een (online) coach je helpen om weer de energie te krijgen om te doen wat je graag wilt doen.

Als (online) coach help ik je met een aantal dingen:

  1. Het stellen van een doel, inzicht krijgen in wat het jou moeilijk kan maken en het maken van een duidelijk en specifiek plan waarmee je aan de slag kunt.
  2. Het krijgen van informatie, of dat nu op het gebied van voeding, beweging, mindset en/of slaap is. Het hebben van de juiste informatie is de basis van verandering.
  3. Ik ben je stok achter de deur. Heb je een lastig moment? Heb je steun of hulp nodig? Weet je even niet meer hoe je verder moet? Daarvoor heb je een coach die je de juiste tools kan aanreiken om je motivatie weer op te krikken.

We kennen denk ik allemaal wel de ervaring van ergens heel enthousiast aan beginnen. Beginnen met gezonder eten, meer bewegen, meer rust inbouwen. Vervolgens kennen we ook bijna allemaal de ervaring van het niet kunnen ‘volhouden’, er geen echte nieuwe gewoonte van kunnen maken.

Dat komt omdat échte, blijvende gedragsverandering best wel lastig is. We zijn nu eenmaal gewoontedieren. We houden, als we heel eerlijk zijn, niet zo van verandering. Ook al weten we dat het beter en gezonder is om anders te leven. Als je daarnaast ook nog kleine kinderen hebt, in het spitsuur van je leven zit en probeert alle ballen in de lucht te houden, is het niet gek dat je al snel terugvalt in oud gedrag.

En dat is waar is precies waar een mama coach je mee kan helpen.

Waarom dan online coaching?

Voor mij heeft online coaching voor moeders de voorkeur boven face-to-face coaching.

Daar zijn een aantal redenen voor:

  1. Je hoeft de deur niet uit. Wel zo fijn als je kleine kinderen hebt en werkelijk alles moet plannen.
  2. Je kunt veel vaker contact hebben. Even een berichtje in de MomUp app wanneer je het nodig hebt en snel antwoord krijgen, in plaats van drie weken wachten op je volgende afspraak.
  3. Je kunt ermee aan de slag gaan wanneer het jou goed uitkomt, ook als dat voor jou bijvoorbeeld heel vroeg in de ochtend, laat in de avond of in het weekend is.
  4. Schrijven werkt verhelderend. Het geeft je de kans om je gedachten uiteen te zetten en te reflecteren. Zonder dat je daarbij de haast voelt die je tijdens een face-to-face sessie kunt ervaren. Daarnaast is het vaak gemakkelijker om over moeilijke situaties of gevoelens te schrijven dan te praten.
  5. Het gebrek aan ‘echt’ contact kun je oplossen door telefoon-, facetime- etc. gesprekken naast het contact via de app te plannen.

Is online coaching iets voor jou?

Ik heb jarenlang zowel face-to-face als online gecoacht en mijn ervaring is dat het allebei even goed werkt.

Ben je iemand die graag online bezig is, graag schrijft, een app redelijk snel door heeft, misschien introvert is? Dan is online coaching waarschijnlijk wel wat voor jou. Ook als je erg druk bent of weinig tijd hebt tijdens reguliere kantoortijden (mama!) kan het een uitkomst voor je zijn.

Heb je meer vragen over online coaching voor moeders?

Stel ze dan gerust!

MomUp!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.